Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Opfølgning på succesrig DV Hingstekåring


Efter fire hektiske dage i Messecenter Herning med rekord i besøgstal på 36.500 indfinder hverdagen sig så småt hos alle de frivillige hjælpere, som gør det muligt for Dansk Varmblod, at afholde hingstekåring med unghestechampionat, dressur og springkonkurrencer, gallashows, hestehvisker Monty Roberts, opvisning og diverse faglige konferencer. Hingstekåringen 2004 vil som det femogtyvende arrangement i Messecenter Herning indskrive sig i historien, som det mest hæsblæsende i foreningens historie.

Streaming video af auktionshandlingen
På www.varmblod.dk har det i år været muligt at se korte videoer af auktionshestene i bevægelse, og det har der været stor interesse for. Af de 7000 videoklip af auktionshestene, der er downloaded er 30% hentet fra udlandet, og da otte ud af de 20 solgte heste er gået til udlandet fordelt på følgende nationer: Panama, Schweiz, Sverige, USA og Østrig svarer det helt godt til interessen for videoklippene, en idé der vil blive arbejdet videre på. Endvidere vil det næste år blive muligt at følge auktionen direkte på nettet via en streaming-video, som bliver sendt direkte medens auktionshandlingen pågår. Når man kan følge buddene på sin computerskærm, vil der ganske givet blive flere, der byder pr. telefon. Tilkobling af streaming-video til det interne TV, som alligevel kører, er faldet heldigt ud og bliver derfor udbygget i 2005.

Udvidet åbning
Forsøget med at åbne udstillingen "Hest & Rytter" torsdag aften var en succes og bliver uden tvivl permanent. Man kan levende forestille sig, at torsdagen med tiden bliver en ligeså aktiv dag, som de øvrige. I år var verdensnavnet, Monty Roberts en væsentlig faktor for stigningen i besøgstallet både torsdag og fredag. Man kunne godt forestille sig, at der for mange gæster ville opstå et nyt mønster for at besøge Dansk Varmblods Hingstekåring. Udrejse torsdag og hjemrejse lørdag eller fredag aften efter galla showet. Så kunne et nyt hold rykke ind på hotellerne lørdag. Det ville lette lidt på værelseskapaciteten. I år har det nærmeste hotel med frie værelser ligget i Brande.

Dyreværn i højsædet
Med Monty Roberts som hovedfigur har Dansk Varmblod udsendt et klart signal til medlemmerne og det omkringliggende samfund om, at heste skal behandles ordentligt. Dansk Varmblods formand og præsident for World Breeding Federation for Sport Horses, Jan Pedersen gav klart udtryk for foreningens syn på dyrevelfærd. MCH's Varmblods pris på 25.000 kroner, som skal gå til en eller flere personer, som har gjort en ekstraordinær indsats for Dansk Varmblod eksempelvis dyrevelfærd, avl, ridesport m.m. I år tilfaldt prisen tv-journalist Mette Aaby for sin indsats for bedre dyrevelfærd.

Kvaliteten af de danske heste
Christine Stückelberger, tidligere vinder af World Cup , EM og OL plus et hav af andre internationale turneringer udtalte sig rosende om den store ædelhed vore heste var i besiddelse af, det samme gjorde en belgisk og en svensk hippolog spontant udtryk for, og den svenske dommer i springning Olof Wannius gav maksimum point til en hingst, som han dagen efter ikke kunne modstå og derfor købte til auktionens toppris 290.000 kroner plus moms og omkostninger..

Næste års Hingstekåring foregår i Herning Messecenter d. 10-13 marts 2005.

[Kilde: Lars Anthony, adm.chef og Per Høst-Madsen, pressechef, Dansk Varmblod]

 

Tilføjet d. 15-03-2004 kl. 16:19 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Henrik (HN)

Billede
Billede
Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider